4. Stiri si gafe in showbiz

Angelina Jolie şi-a făcut o dublă mastectomie pentru a preveni cancerul

1

            Angelina Jolie a scris un articol de opinie pentru New York Times în care explică de ce a ales să îşi facă o dublă mastectomie (operaţie prin care ambii sâni sunt îndepărtaţi). Mama ei, Marcheline Bertrand, a murit în 2007, când avea 56 de ani, din cauza unui cancer ovarian cu care s-a luptat un deceniu. Medicii au descoperit, prin analize de sânge, că şi Angelina Jolie are gena BRCA1, responsabilă cu o creştere dramatică a riscului de cancer de sân şi cancer ovarian. Estimările medicale i-au pus Angelinei un risc de 87% să facă un cancer la sân şi de 50% pentru cancer ovarian.

Aceste estimări au determinat-o pe actriţa în vârstă de 37 de ani, mamă a 6 copii, să ia măsuri. „Am decis să fiu proactivă şi să minimalizez riscul atât cât pot”, a scris ea. Riscul pentru ea de a face cancer e acum sub 5%, în urma tratamentului chirurgical ce a durat 3 luni şi pe care l-a finalizat, în secret, în 27 aprilie.

Tratamentul a constat într-o dublă mastectomie, iar după vindecare, o dublă reconstrucţie. În perioada tratamentului, Jolie a avut activităţi umanitare.

Ea a vizitat Republica Democrată Congo împreună cu Ministrul de Externe din Marea Britanie, William Hague, şi a participat la summitul G8 al miniştrilor de externe de la Londra – toate cu scopul de a discuta despre violenţa sexuală din regiunile aflate în conflict (un subiect care apare şi în filmul regizat de ea, „In the Land of Blood and Honey”). Angelina Jolie a mai contribuit în această perioadă şi la lansarea unei acţiuni de caritate pentru a finanţa educaţia fetelor, o iniţiativă a elevei activiste Malala Yousafrazi din Pakistan, care a fost împuşcată de talibani anul trecut în luna octombrie.

Am decis să vorbesc acum despre operaţie fiindcă sper ca alte femei să poată învăţa din experienţa mea. Cancerul e încă un cuvânt care aduce teamă în inimile oamenilor şi produce un puternic sentiment de neputinţă. Dar astăzi este posibil să aflăm dintr-o analiză de sânge dacă avem o predispoziţie mare pentru a face cancer la sân sau cancer ovarian, iar apoi putem lua măsuri”, a scris Angelina Jolie.

Ea povesteşte în articol că procesul de a reduce riscul de îmbolnăvire cu cancer a început în 2 februarie, cu un procedeu chirurgical în zona sfârcurilor, care e dureros şi provoacă vânătăi, dar creşte şansele de a salva sfârcurile. „Două săptămâni mai târziu am avut operaţia principală, în care ţesutul sânilor e scos şi în loc sunt introduse proteze temporare. Operaţia poate dura şi opt ore. Când te trezeşti ai sonde de drenaj care îţi atârnă de pe piept. Senzaţia e ca într-un film ştiinţifico-fantastic. Dar la câteva zile după operaţie, poţi avea o viaţă normală. Nouă săptămâni mai târziu procedeul se termină cu operaţia de reconstrucţie a sânilor cu implanturi. În ultimii ani această procedură a cunoscut multe îmbunătăţiri aşa că rezultatul poate fi frumos”, a explicat Angelina Jolie.

Ea a spus că nimic care să-i sperie nu le-a fost comunicat celor şase copii. Ei pot vedea doar micile cicatrici de la operaţie, dar în rest o văd pe „mami aşa cum a fost ea întotdeauna”. Actriţa mărturiseşte că decizia de a renunţa la sânii ei nu a fost una uşoară, dar e fericită că a luat-o şi că a scăpat de teama unui risc atât de crescut de cancer. „Nu mă simt mai puţin femeie. Mă simt în control fiindcă am luat o decizie solidă care nu-mi diminuează feminitatea. Sunt norocoasă să am un partener, Brad Pitt, care e atât de iubitor şi de încurajator. Oricine are o soţie sau o iubită care trece prin aşa ceva, să ştie că partenerul e un mare ajutor în acest proces. Brad a fost la centrul unde m-am tratat pe tot timpul operaţiilor. Am reuşit să găsim momente în care să râdem împreună. Ştiam că asta era alegerea corectă de făcut pentru familia noastră şi ne va aduce mai aproape. Şi aşa a fost”, a scris Angelina.

Actriţa sublinează în articolul ei intitulat „Alegerea mea medicală” că fiecare femeie care are în familie pe cineva ce a făcut cancer la sân sau cancer ovarian riscă să aibă aceeaşi boală, dar că există soluţii ce pot fi căutate şi decizii ce pot fi luate împreună cu medicii. „Cancerul de sân omoară în jur de 458.000 de persoane anual, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, cele mai multe victime fiind din ţările cu venituri joase sau de mijloc. Trebuie ca testarea genetică şi tratamentul preventiv pentru salvarea vieţii să devină o prioritate, indiferent  unde trăiesc femeile, ce mijloace financiare au sau din ce mediu provin. Costurile pentru testarea BRCA1 şi BRCA2 (n.r. cele două gene care cresc mult riscul de cancer) sunt de peste 3.000 de dolari în SUA, iar asta constituie un obstacol pentru multe femei”, a explicat actriţa.

În încheiere, Angelina a spus că viaţa vine cu multe provocări, dar cele care nu ar trebui să ne sperie sunt cele cărora le putem face faţă şi unde putem controla situaţia prin deciziile noastre.

Brad Pitt ar putea suferi de o boală rară

2

            Ca si cand s-ar tine scaiul de cuplul Jolie – Pitt, actorul în vârstă de 49 de ani declară că se teme de faptul că ar putea avea o boală rară numită prosopagnosie (prosopon=faţă, agnosia=necunoaştere) sau “orbul feţelor”, afecţiune neurologică ce constă în incapacitatea de a distinge trăsăturile faciale ale oamenilor, indiferent că e vorba despre familie, prieteni sau chiar propriul chip, informaţie dată într-un interviu acordat revistei Esquire.

Brad mărturiseşte că a fost pus de nenumărate ori în situaţii stânjenitoare din cauza acestei probleme, pentru că nu reuşea să recunoască feţele celor cu care mai vorbise iar persoanele respective credeau că au de-a face cu un actor înfumurat, care nu-şi mai cunoaşte lungul nasului şi îi ignoră.

Potrivit datelor publicate în American Journal of Medical Genetics, prosopagnosia afectează aproape 2,5% din populaţia globală, deci aproximativ una din cinci persoane, însă există cu siguranţă mult mai multe cazuri rămase nediagnosticate, având în vedere că persoanele afectate nu conştientizează că suferă de o afecţiune.

Din păcate, prosopagnosia este o boală incurabilă, singura formă de tratament disponibilă fiind cea de compensaţie, adică cea prin care se încearcă stimularea celorlalte simţuri (auz, miros, simţ tactil) pentru recunoaşterea persoanelor din jur.

În concluzie, Brad Pitt urmează să meargă la un specialist pentru a afla cu certitudine dacă şi el suferă de această boală rară. Să sperăm că este vorba doar despre sindromul „prea mulţi fani ca să-i ţin minte”.

Lady Gaga, de la scaun cu rotile, la tocuri de 15 cm

3

            Mereu o apariție excentrică, Lady Gaga nu se dezminte nici la 3 luni după ce a suferit o operație la șold, din cauza căreia a stat în scaun cu rotile. Aflată în New York, Lady Gaga a apărut într-o rochiță neagră și o pereche de ghete cu platforme foarte înalte.

Perioada în care Stefani Germanotta apărea în scaunul ei cu rotile din aur, special conceput pentru ea, a dispărut. Ea își reia vechile obiceiuri și continuă să șocheze prin faptul că nu respectă sfaturile medicilor care i-au recomandat ca timp de șase luni să stea departe de  tocurile imense, uneori de 30 de cm.

Ținuta, aparent cuminte, a fost pusă în valoare de ochelarii cu cristale și de blănița galbenă atașată poșetei, potrivit Daily Mail, unde se pot vedea și pozele cu tocurile imense.

Lady Gaga are un motiv de bucurie. Recent, ea s-a clasat pe locul 45 în topul celor mai influente femei din lume, realizat de revista Forbes. Cele mai influente 100 de femei din lume lucrează în tehnologie, afaceri, mass-media, politică, industria de divertisment ori pentru fundații de caritate.

Actrița principală din „Suleyman Magnificul” a fugit de pe platourile de filmare!

4

            Meryem Sahra Uzerli, actrița care interpretează rolul principal din serialul turcesc “Suleyman Magnificul” are probleme de sănătate care îi pune în dificultate și pe colegii de pe platoul de filmare.

Frumoasa interpreta a sultanei Hurrem, din “Suleyman Magnificul”, suferă de depresie, aceasta făcând o criza chiar în timpul filmărilor, când a părăsit platourile de filmare lăsându-i pe toți cu gura cascată, după cum titrează cotidianul Hurryet.

Potrivit unor surse oficiale, însă, actrița ar fi fost diagnosticată cu “sindromul epuizării”.

Sunt epuizată, mai mult nu pot, mă opresc aici”, a spus Meryem familiei sale.

Jurnaliștii publicației turcești scriu că frumoasa actriță era irascibilă, mereu epuizată iar în unele momente pur și simplu nu se putea concentra. Uzerli, care trece printr-o perioadă foarte proastă, a plecat de pe platourile de filmare fără nicio explicație.

Fanii serialului, din Turcia, au fost neplacut surprinși să constate că cel de-al 100-lea episod nu a fost difuzat, așa cum ar fi trebuit încă de acum câteva zile. Producătorii sunt puși acum în dificultate din cauza problemelor “sultanei”, scrie Pro Tv Magazin.

Meryem Uzerli a devenit o data cu serialul “Suleyman Magnificul” una dintre cele mai iubite și apreciate actrițe din Turcia.

Noi ii uram multa sanatate in primul rand, considerand ca acest lucru este cel mai important in viata fiecaruia.

 

Are un chip angelic, dar si cei mai apetisanti sani din showbiz! Ea e prezentatoarea care uita sa poarte sutien

 

5

            Andra Trandas se numara printre cele mai sexy prezentatoare tv din Romania, insa nu e genul care sa se dea in stamba la evenimentele mondene. Cu toate astea, prezentatoarea rubricii Vremea de la Money.ro posteaza pe Facebook imagini in care isi expune frumustea, spre deliciul admiratorilor virtuali.

Andra, in varsta de 27 de ani, a postat pe reteaua de socializare cateva fotografii in carew apare fara sutien, iar prietenii ei i-au umplut pagina de comentarii. „Esti superba/ Ce frumusete de femeie/ Cine te-a facut asa?”, au mentionat fanii.

Iubita lui Bogdan Ivanof a lucrat in trecut ca si model, insa a renuntat la podium in favoarea unei cariere in media.

Sursa: www.cinemarx.com;

www.yahoo.com.

Sper ca v-au placut stirile si ne vom gasi si data viitoare cu noi stiri / gafe din lumea vedetelor de pretutindeni!

Lectura minunata in continuare! 🙂

Lasă un comentariu