5. Bun venit in bucataria mea!

Prajitura de cofetarie

 

Ingrediente:

Pentru doua blaturi:

  • 9 oua
  • 150 g zahar
  • 5 linguri de sirop din zahar caramelizat (adica,5 linguri de zahar caramelizat si stins cu 5 linguri de apa)
  • 1 si 1/2 cana de faina amestecata cu 1 plic si jumatate praf de copt
  • 45 ml ulei
  • 4 linguri de cacao
  • esenta dupa preferinte
  • piscoturi

Mousse de caise:

  • 600 g caise din compot
  • 600 ml de frisca
  • 500 ml suc caise(compot)
  • 6 linguri de amidon
  • 4 linguri zahar
  • 2 vanilii bourbon

Sirop:

  • 400 ml suc de la compotul de caise
  • 200 ml apa

Decor:

  • frisca
  • fulgi de ciocolata

 

 poza rubrica nr.5

 

Mod de preparare:

 

Am facut o prajitura cu mousse de caise, frisca, piscoturi, sirop si doua tipuri de blat, o nebunie. 🙂 Este spornica si perfecta pentru musafiri.

Blaturi:

Separam ouale. Albusurile le batem tare cu putina sare. Adaugam zaharul si continuam mixarea poana devine bezea.

Galbenusurile le frecam cu uleiul,esenta si siropul de zahar. Adaugam aceasta compozitie peste „bezea” si amestecam usor cu o paleta.

Urmeaza faina amestecata cu praful de copt pe care o incorporam usor peste crema de oua. Aceasta compozitie o impartim in doua .In una din ele punem cacao. Coacem pe rand doua blaturi in tava cu marimea 40/30,tapetata cu hartie de copt la cuptor incins la 180 de grade.

Mousse de caise :

Se dizolva amidonul in 160 ml suc,iar restul sucului il punem pe foc mic impreuna cu zaharul. Cand zaharul s-a topit si sucul incepe sa fiarba il turnam peste amidon si amestecam rapid.Il punem din nou pe foc pentru cateva minute,amestecand intr-una. Punem si vanilia. Rezulta o crema peste care ,atunci cand este calda,nu fierbinte,adaugam caisele scurse bine,taiate cubulete si amestecam .

Se lasa crema sa se raceasca si adaugam frisca batuta tare.Amestecam usor si obtinem un mousse delicios.

Sirop:

Punem pe foc sucul si apa,dam in clocot si lasam sa se raceasca.

Asamblam prajitura :

Crema o impartim in doua parti egale.

In tava in care am copt blaturile punem folie alimentara cat sa atarne si pe afara; asezam primul blat, alb, il insiropam, asezam un strat de mousse peste care punem blatul de cacao si procedam la fel: insiropam, asezam crema si apoi un strat de piscoturi trase usor prin sirop.

Deacoram cu frisca si fulgi de ciocolata.

A doua zi scoatem prajitura si o portionam.

Este o prajitura inalta, cremoasa, insiropata si racoritoare!

V-o recomand din tot sufletul!

Pofta buna!

 

Sursa: http://www.gustos.ro

Lasă un comentariu