7. Stiati ca…?

Stiati ca…

… Petra este un oras antic, situat in Iordania, renumit datorita templelor sale sapate direct in stanca, cel mai cunoscut fiind “Trezoreria” (sau “Tezaurul”) – un templu in stil grecesc?

… orasul Petra – numit si “Orasul roz-rosiatic” sau “Orasul trandafiriu” – este considerat una din cele 7 noi minuni ale lumii si face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO?

1

… “Cele 7 Minuni ale Lumii” (sau “Cele 7 Minuni ale Lumii Antice”) este o lista celebra a 7 constructii remarcabile din Antichitate, lista care a cunoscut mai multe versiuni, bazandu-se pe ghidurile de calatorie ale elenilor din Grecia Antica, ce vroiau sa viziteze cele mai cunoscute destinatii din acea perioada?

2

… Biblioteca Regala din Alexandria (sau Marea Biblioteca din Alexandria) a fost cea mai renumita biblioteca a antichitatii, fiind singura si cea mai mare arhiva de cunostinte ale lumii antice, fondata in anul 288 i.Hr, in timpul faraonului Ptolemeu I?

3

… piramida lui Keops – numita si “Marea Piramida din Giza (Gizeh)”, este una din cele 7 Minuni ale Lumii Antice, reprezentand cea mai veche si singura care s-a pastrat pana in prezent?

4

Sursa: www.artacunoasterii.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s