5. Bun venit in bucataria mea!

Pepenele rosu

Calitati curative

 

1

 

 

Cine nu iubeste pepenele rosu mai ales cand afara este o zi torida de vara, iar el este atat de racoritor si dulce? Pepenele rosu nu este doar un fruct delicios, care ne pune zambetul pe fata de indata ce il mancam, ci si un aliment plin de nutrienti ideali pentru sanatatea organismului nostru! Iata cinci dintre cele mai importante beneficii pe care ni le ofera fructul verii!

1. Ajuta inima

Pepenele rosu contine vitamina B6. Aceasta substanta ajuta la reglarea tensiunii arteriale. De asemenea, recent, a fost descoperit faptul ca pepenele contine anumiti compusi care ajuta la dilatarea vaselor de sange. In acest caz, inima nu mai trebuie sa lucreze din greu pentru a pompa sange.

2. Previne aparitia cancerului

Fructul verii este foarte bogat in licopen. Licopenul este o substanta cu puteri antioxidante, care ajuta la prevenirea aparitiei diferitelor tipuri de cancer. De asemenea, acesta protejeaza pielea de radiatiile soarelui.

3. Previne aparitia calculilor renali

Pepenele rosu este perfect pentru prevenirea aparitiei calculilor renali, deoarece este un aliment hidratant, deopotriva avand si efect diuretic. Acest fruct contine aproximativ 90 % apa, ne ajuta sa fim hidratati constant si curata rinichii foarte rapid.

4. Contine foarte multe vitamine!

Vitamina A, vitamina B6, vitamina C sunt doar cateva din vitaminele cu care ne rasfata apetisantul fruct. Pepenele imbunatateste sanatatea ochilor, a pielii, sustine sistemul imunitar, ajuta la vindecarea ranilor si ne ofera surplusul de energie de care avem nevoie zilnic!

5. Este un aliat de nadejde si in diete!

Pepenele rosu este unul dintre alimentele dulci pe care si diabeticii le pot consuma cu moderatie. In plus, este recomandat si celor care vor sa piarda kilograme, deoarece contine doar 30 de calorii la 100 de grame.

 

Rețetă tradițională: Pârjoale moldovenești

 

2

 

 

Ingrediente:

 

  • 500g carne macră de vită și porc, 
  • 150g pâine albă, 
  • 50g făină sau gris Arpis,
  • 2 ouă
  • 100g morcov, 
  • 50g ceapă, 
  • ulei Arpis pentru prăjit, 
  • 2 căței de usturoi, 
  • pătrunjel, 
  • mărar, 
  • sare. 

 

Mod de preparare:

 

Carnea se spală, se taie bucăți mai mici și se trece prin mașina de tocat, apoi se toacă tot la mașină: ceapa, morcovul, usturoiul, pâinea și verdeața. Se amestecă totul într-un castron și se leagă cu ouăle bătute bine, apoi li se dă gust cu sare și piper. 

 

Compoziția se modelează în mâini, în formă ovală alungită, apoi pârjoalele se dau prin făină sau gris Arpis și se prăjesc în ulei Arpis încins. 

 

Sugestia bucătarului:
 

Pârjoalele merg de minune cu un cartof țărănesc alături! 

Sursa: www.gustos.ro.

 

 

POFTA BUNA!!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s