4. Ati auzit de…?

Tom Hanks

Tom Hanks se întoarce în rolul profesorului Robert Langdon din ecranizarea romanului “Inferno” scris de Dan Brown

 

 

1

 

 

După ce au ecranizat cu mai mult succes de casă decât succes critic romanele Codul lui Da Vinci/Da Vinci Code şi Îngeri şi Demoni/Angels & Demons scrise de Dan Brown, cei de la Sony au stabilit acum lansarea unei noi adaptări care îl are ca protagonist pe profesorul Robert Langdon.

În mod normal, al treilea film ar fi trebuit să fie inspirat de romanul “The Lost Symbol”, însă producţia la acel proiect s-a împotmolit. Asadar, studioul a decis să sară peste al treilea roman din serie şi să ecranizeze “Inferno”, cea mai recentă carte a autorului (lansată anul acesta în luna mai). În România cartea urmează să apară la editura Rao.

Tom Hanks şi regizorul Ron Howard au confirmat că vor face echipă şi pentru această nouă adaptare, dat fiind faptul ca au colaborat şi la primele două, iar lansarea proiectului este programată deja pe 18 decembrie 2015.

Inferno îl are în centru pe Langdon care,  de data aceasta încearcă să elucideze un nou mister, influenţat de Inferno, prima parte a poemului epic Divina Comedie scris de Dante Alighieri în secolul al XIV-lea.

 

 

Sinopsisul oficial al cărţii: Inferno, ultimul roman al lui Dan Brown şi al patrulea din seria care îl are ca protagonist pe Robert Langdon, este o combinaţie abilă de mister, thriller, istorie şi cultură, care îl poartă pe cititor de la Florenţa la Veneţia şi apoi la Istanbul. Dinamic şi ingenios construit, romanul prezintă toate elementele cu care Brown şi-a obişnuit deja cititorii: un om de ştiinţă nebun, cu un ţel bine conturat, un mister greu de dezlegat, simboluri extrase din Divina Comedie de Dante, mesaje secrete, o serie de indicii pe care numai un specialist în simbolistică le poate descifra, elemente de artă şi de istorie şi o iminentă catastrofă de proporţii planetare. Trezindu-se amnezic pe un pat de spital din Florenţa şi ajutat de o blondă inteligentă, Robert Langdon străbate Europa în încercarea de a afla ce i s-a întâmplat şi a rezolva totodată un mister cu conotaţii literar-istorice, vânat fiind de un asasin în slujba unei tenebroase organizaţii internaţionale.

Sursa: http://www.cinemarx.ro.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s