8. Cinci pasi spre perfectiune

Si iata ca ne indreptam usor-usor catre noi insine ca persoane, pentru a ne pune in lumina personalitatea si nevoia de schimbare continua. De aceea vom vorbi putin despre perfectiune, concept reliefat si in numarul precedent al revistei.

Cu totii stim ca perfectiunea in materie umana nu exista, insa de fiecare data incercam sa ne autodepasim, sa devenim mai buni in ceea ce facem, intr-un cuvant, evolutie.

Inca din cele mai vechi timpuri suntem in stadiul de evolutie si cautam sa ne ridicam standardele la nivele superioare.

Idealismul spre care tindem cu totii, se concretizeaza intr-o viata minunata ghidata de o cariera de succes, un salariu atractiv, o familie in care sa ne gasim echilibrul si fericirea la care cu totii nutrim si o tinuta pe masura asteptarilor, care sa ne influenteze pozitiv fiecare miscare.

Pentru aceste schimbari, trebuie sa tinem seama de cativa pasi si vom vorbi astfel despre cariera, joburi, notiuni legate de familie, de bunele maniere si nu in ultimul rand, legate de mentinerea unei atitudini pozitive pentru echilibrarea spiritului.

1. Cariera inseamna mult in viata fiecarei persoane. Neavand anumite studii la baza, persoanele in cauza nu pot beneficia de posturi foarte bine platite, care sa le aduca satisfactia de care au nevoie.

  • Oricare ar fi domeniul de activitate, procedeul este acelasi:
  • Se urmeaza un liceu sau o scoala profesionala postliceala;
  • Dupa finalizarea acestor studii se opteaza pentru o facultate pe domeniul studiilor absolute;
  • Persoanele care vor sa exceleze in domeniul ales, pot opta dupa finalizarea facultatii si pentru efectuarea unui master pe profil;
  • Ultima treapta de cariera pe profil, este urmarea unei specialitati de doctorat pe domeniul respectiv.

Datorita pietei din ce in ce mai scazuta a locurilor de munca pe nivele superioare, multe persoane isi schimba profilul in functie de aceste situatii. Acest lucru, confera o intaietate in pozitie, candidatilor la diferitele posturi fata de cei cu pregatire inferioara, insa salariul se va acorda conform domeniului in cauza, candidatilor cu o astfel de pregatire.

Cndidatul ideal la jobul vacant, este cel care detine o pregatire in domeniul respectiv si de asemenea, o experienta conforma cu gradul de superioritate al jobului vacant.

Persoanele care sunt proaspat absolvente si nu detin vechime in domeniul jobului aferent, pot efectua o perioada de practica la locul de munca in care li se arata procedura pentru jobul respectiv, constand intr-o perioada de proba platita, timp in care candidatilor li se vor verifica aptitudinile si conformitatea lor cu postul pentru care opteaza spre a fi angajati.

Persoanele care au mai multe domenii de activitate sunt mai realizate din punct de vedere al locurilor de munca, deoarece au o gama mai larga de oferte de munca, singurul dezavantaj fiind salariul mai mic pentru neconformitatea cu domeniul jobului vacant. De preferat in aceste cazuri ar fi alegerea unui job care sa permita evolutia profesionala la locul de munca si mai multe facilitati.

2. Pentru a gasi un nou loc de munca, jobul cautat pe piata muncii trebuie ales cu o foarte mare atentie.

Secretele cautarii unui nou loc de munca

 

Indiferent daca vreti sa faceti ceva nou sau vreti sa avansati, este alegerea voastra sa puteti sa va schimbati locul de munca. Atentie insa sa nu fiti dezavantajati!Cele mai multe persoane care schimba job-ul primesc la noul loc de munca un salariu mai mare. Totusi, banii nu sunt singura motivatie in schimbarea job-ului. Acest lucru poate reprezenta o provocare, care trebuie sa fie discreta si eficienta.Redactati CV-urile si scrisorile de intentie acasa

Cautarea unui job intr-o pauza scurta sau intre doua activitati, este o activitate stresanta si nu foarte productiva. Trebuie sa incercati sa evitati aceasta metoda. De asemenea, pentru a mentine echilibrul vostru nervos, trebuie sa alocati timp pentru aceste activitati in timpul liber, acasa.
Solicitati informatii cu prudenta

Cea mai buna agentie de recrutare este anturajul vostru. Avand in vedere ca foarte multe angajari se fac din recomandari, este foarte important sa profitati de acest aspect. Chiar si in randul clientilor sau furnizorilor ar putea exista o sansa pentru gasirea unui job. Totusi trebuie sa fiti precauti si sa nu apelati decat la persoanele cu care ati stabilit o relatie bazata pe incredere.
Organizati-va discret intalnirile

Atunci cand un angajator va contacteaza pe telefonul mobil, evitati sa raspundeti, chiar daca ati putea sa va izolati si sa aveti o discutie scurta. Iesirile frecvente din birou ar putea deveni suspecte. Cel mai bine este sa propuneti interlocutorului o discutie la finalul programului vostru sau sa puteti reveni in momentul in care aveti o pauza. Programati interviurile dimineata devreme sau seara tarziu, in acest fel veti evita intarzierile sau absentele repetate.

Anticipati conditiile plecarii

Este important sa studiati problema preavizului din timp, pentru a putea oferi un raspuns in momentul in care in timpul interviului de angajare veti fi intrebat despre disponibilitatea voastra. Perioada preavizului difera in functie de actualul job sau poate fi renegociata.

Gasirea unui loc de munca necesita alocarea de timp suficient, in plus fata de indeplinirea sarcinilor de la actualul loc de munca.

3. Familia reprezinta de asemenea un liant foarte important intre cariera si viata profesionala.

La baza intemeierii unei familii sta binenteles iubirea. Acesta este un concept destul de complex, la care se adauga si alte principii la fel de importante cum ar fi intelegerea, increderea, fidelitatea, comunicarea, sinceritatea, ajutorul reciproc cat si compromisul, insa rabdarea ramane destul de importanta.

Toate aceste lucruri cumulate constituie baza unei relatii minunate, fericite si care sa-ti ofere o stare emotionala exceptionala avand o doza ridicata de optimism ce duc la stimularea adrenalinei. Vitalitatea organismului unei persoane, se regaseste intr-o doza ridicata de adrenalina, iar pentru a implini toate aceste aspecte ale intemeierii unei familii, la baza tuturor sta educatia si principiile insuflate de-a lungul existentei.

4. Toate acestea se regasesc in cadrul bunelor maniere care fundamenteaza atat purtarea civilizata in cadrul unei societati, cat si respectul de sine pentru propria persoana.

Dragostea se naste din iubire fata de persoana de langa tine, din fratie, comuniune, respect si reciprocitate, iar toate acestea sunt un element important al educatei individuale.

5. Un factor esential pentru starea de bine a fiecaruia, este ca fiecare din noi sa gandim pozitiv.

Orice gandire pozitiva emana curaj, incredere in propria persoana, perseverenta si buna dispozitie, iar aceste lucruri cumulate, imbunatatesc viata personala a fiecarui om.

O viata fericita este ceea ce fiecare din noi ne dorim, asa ca, speram ca v-au placut aceste indicatii si asteptam sa va delectati in continuare cu celelalte rubrici, deoarece revista a fost special creata pentru voi.

Lectura placuta in continuare!

 

 
 

Lasă un comentariu