2. Destinatii de vis

CASTELUL BRAN TRANSILVANIA

1

Castelul Bran denumit si castelul Dracula este unul dintre cele mai pretioase vestigii istorice din Transilvania. Daca peretii monumentului ar vorbi, ne-ar putea destainui secole intregi de istorie, veacuri de legenda si povesti cum nu s-au mai auzit.

 

 

CASTELUL BRAN, CASTELUL DRACULA

 

Cea mai reprezentativa legenda a Transilvaniei – cea a lui Dracula sau a lui Vlad Tepes, se leaga si de castelul Bran. Aceasta ni-l infatiseaza pe Vlad Tepes –  domnitor in Tara Romanesca in secolul XV – drept un soi de vampir, ce se hraneste cu sangele si carnea dusmanilor. Aceste amanunte au constituit deliciul multor documentare, filme, sau au fost folosite ca strategie de promovare a zonei. In realitate, acesta era doar un domnitor necrutator cu dusmanii, carora le aplica pedeapsa extrema – trasul in teapa. S-a presupus ca asa zisul Dracula a locuit in Castelul Bran, insa nu s-au gasit niciun fel de dovezi care sa ateste lucrul acesta.

Castelul ramane insa un vestigiu autentic, situat in pasul Rucar-Bran, la 30 km de municipiul Brasov. Este amplasat strategic, pe marginea unei stanci inalte, pentru a spori vizibilitatea asupra zonei.

 

 

CASTELUL BRAN – SCURT ISTORIC

 

Castelul Dracula era initial o fortificatie de forma patrulatera neregulata, a caror turnuri au fost construite mult mai tarziu. Cetatea a fost donata reginei Maria a Romaniei in 1920, care a amenajat-o si a transformat-o intr-un veritabil castel, ramas mostenire fiicei sale, principesa Ileana.

In 1948, a reintrat in proprietatea statului roman, deoarece familia regala a fost expulzata. In 1987 au fost incepute o serie de lucrari in vederea restaurarii si amenajarii ca muzeu, iar recent Castelul Bran a fost restituit urmasilor principesei Ileana. Acestia l-au remobilat cu piese din colectia personala, astfel ca astazi vizitatorii pot admira exponate ce reproduc si reflecta atmosfera regala de la castel.

2

 3 4 5 6 7 8 9 SONY DSC 11

Sper ca v-a placut voiajul nostru si va invitam in continuare sa va bucurati si de celelalte rubrici ale revistei, la fel de interesante! O zi minunata tuturor!:)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s