4. Ati auzit de…?

Robert De Niro

 

 1

 

            Robert Mario De Niro , Jr . (născut 17 august 1943), este un actor american, dublu câștigător al premiului Oscar si de asemenea, regizor și producător. Considerat ca fiind unul dintre cei mai mari si mai influenți actori din toate timpurile, este recunoscut pentru portretizări de personaje angrenate in conflicte puternice, personaje complexe, inadaptate dar și pentru colaborarea sa de durată cu regizorul Martin Scorsese. Este cel mai cunoscut pentru rolul tânărului Vito Corleone în Nașul: Partea II; Taximetristul Travis Bickle în Taxi Driver; boxerul Jake LaMotta în Raging Bull; gangsterul Jimmy Conway în Băieți buni; directorul de cazinou Sam „Ace” Rothstein în Casino; Al Capone în Incoruptibilii; fostul pușcăriaș dornic de răzbunare Max Cady în Promontoriul groazei; Noodles în A fost odată în America; Michael Vronsky în Vânătorul de cerbi și mai recent ca Neil McCauley în Heat în regia lui Michael Mann.

Robert De Niro a fost celebrat în Hollywood cu o placă din ciment proaspăt, în care și-a lăsat amprentele mâinilor și picioarelor, alături de o semnătură cu numele său și data, pe care inițial a scris-o greșit.

Actorul în vârstă de 69 de ani, nominalizat recent la Oscar pentru rolul jucat în dramedia Silver Linings Playbook este cea mai nouă vedetă invitată să-și imortalizeze amprentele în fața Teatrului Chinez TCL din Hollywood (fostul teatru Grauman), într-o ceremonie dedicată longevivei sale cariere.

 

 2

 

În discursul de acceptare, Robert le-a spus celor prezenți: “Se spune că toți oamenii din industria filmuluiau trei locuri pe care le numesc acasă: casa în care locuiesc, casa în care locuiește prima soție și Hollywood-ul. Iubesc New York-ul și sunt mândru să fiu cetățean al Hollywood-ului. Vă mulțumesc pentru această onoare și vă mai mulțumesc pentru că mă faceți să mă simt ca acasă aici. Știți, Joe Pesci (alături de care a jucat în Goodfellas) mi-a spus mereu că voi ajunge cu picioarele în ciment.”

 

 3

Printre persoanele invitate la eveniment s-au numărat Billy Crystal, regizorul David O. Russell și soția lui Robert, Grace Hightower.

Emoționat, De Niro a scris data greșită pe placa de ciment – în loc de 4 februarie a trecut 14 februarie, însă greșeala a fost corectată cu meticulozitate de reprezentanții teatrului chinez.

Robert De Niro așteaptă în momentul de față să afle în data de 24 februarie verdictul Academiei Americane de film, care l-a nominalizat pentru rolul tatălui superstițios și obsesiv compulsiv din Silver Linings Playbook. Aceasta este prima sa nominalizare la Oscar din 1991 încoace, când fusese apreciat pentru rolul din Cape Fear. În palmaresul său se regăsesc și două statuete: una pentru rolul secundar din The Godfather Part II și a doua pentru interpretarea livrată în Raging Bull.

 

De Niro este a 267-a celebritate care și-a imortalizat amprentele în cimentul din fața prestigiosului teatru, alături de alte nume cunoscute precum Steven SpielbergGeorge LucasClint EastwoodRon HowardRobert ZemeckisMickey RourkeJack NicholsonTom CruiseMel GibsonNicolas Cage, Meryl StreepAnthony HopkinsDenzel WashingtonRobin WilliamsRichard GereTom HanksBruce Willis, Jim CarreyMichael Douglas sau Al Pacino.

 

 4

Sursa: http://www.cinemarx.ro

Sper ca v-am facut o surpriza placuta cu acest personaj important al vietii filmului american si va urez in continuare lectura minunata! 🙂

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s