4. Ati auzit de…?

Corina Chiriac

1

La doar 42 de ani de cariera muzicala, actrita, realizatoarea de emisiuni de radio si TV si scriitoarea Corina Chiriac, se bucura de un real succes in toate aceste domenii pline de o incantatie aparte, care pentru ea reprezinta o necesitate, o viata inspirationala, fapt pentru care, insasi artista motiveaza ca “Inspiratia unui artist vine dintr-un univers paralel”, declaratie data intr-un interviu pentru Revista “Taifasuri” in toamna acestui an.

23

        “Ne cunoastem din vedere” a fost primul succes de compozitie al artistei, iar cariera muzicala pe treptele careia a inaintat de-a lungul vremii, s-a impletit intr-o armonie desavarsita cu celelalte activitati pe care le-a avut, printre care se numara si pasiunea pentru televiziune. Aceasta i-a fost insuflata de catre mentorul care i-a ghidat permanent pasii in lumea reflectoarelor si anume Tudor Vornicu, pe care insasi artista il numeste “maestrul sau”.

 4

        Activitatea in televiziune a inceput-o inca de la varsta de 17 ani, timp in care realiza figuratie si la emisiunile de teatru tv, care au ajutat-o ca o rampa de lansare pentru succesul pe care l-a avut la “Steaua fara nume”.

In luna iulie anul curent, a fost invitata la un festival international in Bielorusia, festival numit “Bazarul sloven” (“Slovenski Bazar”) ce are loc de 21 de ani, unde a jurizat alaturi de nume importante precum Maksim Dunaevski (compozitor rus, fiu al celebrului compozitor Isaak Dunaevski) si marele interpret italian Alesandro Safina.

 56

        Cariera de scriitoare a inceput-o in momentul studentiei si revenind asupra ei in perioada anterioara anului 1989, cand a scris doua piese de teatru, pe care se pregateste sa le realizeze si de asemenea, tot in prezent se pregateste sa ne incante cu al doilea volum al cartii intitulate “Cautand iubirea”, primul volum numindu-se generic “Stanca”.

In momentul in care a fost interogata asupra lucrului care a determinat-o sa scrie, artista a mentionat faptul ca “bunicul ei a fost caligraf” si a avut aceasta chemare pe care a vrut s-o experimenteze.

       7

Artista a mentionat si o intamplare in timpul unei vizite la Ierusalim, care pentru ea a insemnat foarte mult si in care sustine ca a “avut o senzatie sufleteasca, o convingere interioara ca asista la convoiul care-l ducea pe Iisus la locul rastignirii.”

Declaratia pe care insasi Corina Chiriac a dat-o in interviu referitor la experienta ei in Ierusalim, v-o ilustrez intr-o poza si sper sa va placa, deoarece descrierea este destul de interesanta.

 8

Pe curand, dragii mei! 🙂

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s