2. Destinatii de vis

Spania – Barcelona, Madrid

 

Cine-ar fi crezut ca vom calatori si in Spania? Ei bine, iata ca a meritat calatoria si iata-ne aici, bucurandu-ne de fiecare particica din frumoasa Spanie. Ne vom incanta privirea cu doua dintre cele mai de seama orasele din Spania si anume Barcelona si Madrid.

Si pentru inceput, vom poposi in Barcelona, capitala Cataloniei. Sa vorbim putin despre aceasta minunata tarisoara din interiorul Spaniei.

Catalonia este o regiune autohtona cu limba, cultura si traditii proprii.

Barcelona cuprinde o vasta panorama in materie de stil arhitectural si incanta prin fiecare aparitie specifica, de aceea un tur panoramic nu strica nimanui, cu atat mai mult celor care doresc sa cunoasca mai mult din tinuturile de basm ale Spaniei.

Ca urmare, veti putea admira principalele bulevarde ale orasului si capodoperele ilustrului arhitect Anton Gaudi, un simbol al modernismului catalan. Urmeaza o plimbare in parcul Montjuich, de unde panorama orasului si a portului sunt absolut spectaculoase!

Vizitarea parcului Anella Olimpica, monumentul lui Columb si centrul vechi al orasului si Bari  Gotic vor completa incursiunea dumneavoastra in renumitul oras.

Turul continua prin cartierul Eixample, catre Catedrala Sagrada Familia, extraordinara opera nefinalizata a lui Gaudi. Veti fi uimiti de splendoarea acesteia atat din exterior, cat si in interior.

1

 2 3

4

Hotelul la care veti putea poposi in Barcelona se intituleaza Caprici Verd si este un hotel capabil sa va satisfaca toate capriciile aidoma numelui dat hotelului, fiind un hotel de 4 stele si de renume in Barcelona.

5

            Din Barcelona se va putea pleca foarte usor intr-o mica excursie la Girona si Figueres, unde veti explora Figueres, orasul natal al lui Salvador Dali, avand si un  teatru-muzeu cu numele celebrului pictor.

Universului suprarealist al lui Dali este fascinant, Teatrul – muzeu Dali fiind cea mai mare constructive suprarealista din lume, construita pe locul unde se afla Teatrul Municipal, cladire distrusa in timpul Razboiului Civil din Spania.

Muzeul, o opera de arta in sine, adaposteste o multime din faimoasele creatii ale lui Dali, urmand ca apoi sa vedem  zidurile fortificate ale orasului Girona, in care veti putea admira cartierul evreiesc – unul dintre cele mai bine pastrate din Europa.

Cateva cuvinte despre Girona: Acesta este un oras plin de istorie, care dateaza din timpul Imperiului Roman, perioada in care avea rolul de fortareata. Astfel, va puteti plimba prin labirintul de stradute inguste ale orasului si remarcati arhitectura acestuia, in care se regasesc nenumarate elemente orientale, vestigii ale ocupatiei maure.

Veti putea vizita de asemenea si Baile Arabesti (Bayns Arabs), o cladire inspirata de baile publice din timpul Imperiului Roman.  Cele trei bazine ale bailor sunt foarte bine conservate, iar apa are temperaturi diferite in fiecare dintre acestea.

6 7 8

9

Calatorind mai departe, vom zari inca de la departare orasul Zaragoza, care astazi este un oras modern ce se intinde pe ambele maluri ale raului Ebro, cu peste 700.000 de locuitori fiind in plina expansiune.

Veti face un tur panoramic al orasului, urmand sa vizitati cele mai importante monumente: Basilica del Pilar, Plaza de las Catedrales si La Seo del Salvador.

 10 11

Iar dupa ce va veti incanta cu acest frumos oras, ne vom putea indrepta cu totii spre Madrid, spre Hotelul H2 Getafe, un hotel de mare anvergura din Madrid, avand, din dotare, tot 4 stele.

12

             Madrid este un oras cu mai multe fete, ce ofera nenumarate atractii. Construit pe ruinele unui fort Maur, este renumit pentru arhitectura sa medievala.

Acolo veti vizita centrul vechi al orasului, El Madrid de los Austrias, cunoscut in toata lumea pentru cladirile sale in stil baroc si renascentist, precum cele din Puerta del Sol, Plaza Mayor si  Plaza de la Villa.

Aveti ocazia sa vizitati Palacio Real de Madrid, Puerta de Alcala,  plaza de Cibeles si Plaza de Canovas del Castillo, cu renumitele lor fantani arteziene: Fuente de Cibeles si Fuente de Neptuno.

Muzeul Prado si Plaza de Priente sunt doua puncte de atractie ce va vor uimi prin eleganta, stilul lor architectonic impresionant fiind o marturie a domniei lui Jose Bonaparte.

Palacio de Real sau Palacio de Oriente sunt impresionante prin lux si opulenta.

In interiorul palatului, exista 50 de camera tematice decorate cu tesaturi fine si metale pretioase. Este cel mai mare palat regal din Europa, avand 3418 camere, mare parte din acestea fiind deschise publicului.

Turul include printre altele, camera  tronului, sala armurilor si farmacia regala, iar partea moderna a orasului este reprezentata de plimbarea pe bulevardul Gran Via, Castellana, vizitarea districtului Salamanca, a Plazei de Castilla, Parque del Oeste, campusului Universitatii si, desigur, de doua dintre cele mai emblematice edificii ale Madridului: arena Las Ventas – celebra pentru coridele organizate aici si stadionul Santiago Bernabeu.

13 14 15

            Si excursia noastra se va incheia cu ultimul punct turistic, reprezentat de orasul Toledo, vechea capitala a Regatului Spaniei.

Printre punctele de atractie ale excursiei se numara vizitarea catedralei Primada Santa Maria de Toledo, a bisericii Santo Tome, unde veti putea admira capodopera lui El Greco, “El Entierro del senor de Orgaz” (Inmormantarea contelui de Orgaz).

Un alt punct turistic de renume din Toledo il reprezinta sinagoga Santa Maria del Blanca, catedrala care a fost construita intre 1226 si 1493, in constructia sa regasindu-se toate elementele arhitecturii gotice spaniole, fiind renumita in toata lumea pentru decorul interior splendid.

16

             Iar dupa o astfel de excursie, cum sa nu va simtiti ca in paradis?

Sper ca v-a placut calatoria noastra plina de peripetii si atractiii turistice si pana data viitoare, va las sa visati la cat mai multe evenimente placute petrecute aici cu mine, in aceasta plimbare virtuala.

Daca aveti sugestii asupra altor itinerarii pe care doriti sa le vizualizati aici, sunteti liberi sa ma contactati pe adresa mea de email: prin_vise_ratacite@yahoo.com.

Lectura placuta in continuare si pe curand tuturor!!! 🙂 Pupici! :*

 

Lasă un comentariu