8. Cinci pasi spre perfectiune

Probabil va era dor de cateva sfaturi despre interviul de angajare. Ei bine, de aceasta data nu va voi furniza pasi pe care trebuie sa-i urmati in cadrul unui asemenea interviu, ci va voi mentiona 5 greseli fregvente care se fac si din care puteti invata, pentru perfectionarea acestui capitol.

 

 

Interviul de angajare

 

Cinci greseli fregvente pe care le poti evita

1. Nu te-ai informat suficient despre postul respectiv:

Daca nu ai suficiente cunostinte despre ce inseamna postul respectiv si ce sarcini presupune, angajatorul iti va acorda foarte putine sanse sa-l ocupi. Nu conteaza ca este primul tau job, idee e ca trebuie sa te documentezi cat mai bine despre cerintele unei astfel de pozitii si despre pregatirea necesara. Se gasesc o multime de resurse, in special pe internet, insa nu exclude nici posibiliatile de a discuta in prealabil cu oameni care au acelasi tip de job.  

1

2. Lipsa de interes in timpul interviului:

Atitudinea ta din timpul interviului il poate influenta pe angajator sa ia o hotarare. In cazul in care raspunzi scurt si fara entuziasm, sau daca nu pui intrebari la randul tau si nu te arati deloc interesat de jobul respectiv, iti reduci sansele sa fii selectat.

3. Concentrarea exagerata pe ceea ce vei obtine tu si lipsa de pregatire la interviu:

Este firesc sa fii interesat de nivelul salariului, de sistemul de bonsuri sau de alte avantaje pe care ti le va conferi ocuparea unui astfel de post. Nu e recomandabil insa, sa fii tu primul care aduce in discutie salariul si sa te arati preocupat numai de acest aspect, sau sa fii lipsit de flexibilitate in situatia unei negocieri.

Stii ca urmeaza sa mergi la interviu si te astepti la anumite intrebari din partea angajatorului, ca de exemplu cele despre realizari, punctele tale forte sau defecte. Pregateste raspunsuri la aceste intrebari. sunt destul de multe sanse ca anumiti angajatori sa le foloseasca si este mai simplu daca stii ce ar trebui sa spui, in loc sa fii nevoit sa improvizezi niste raspunsuri mai mult sau mai putin potrivite.

4. Nu ai suficiente informatii despre compania la care urmeaza sa te angajezi:

Daca nu stii mai nimic despre firma respectiva, angajatorul poate intelege ca esti dispus sa ocupi orice job, oriunde ti s-ar oferi. Afla pe cat posibil informatiile de baza despre companie si arata ca te-ai documentat despre domeniul in care aceasta isi desfasoara activitatea.

2

5. Te plangi de fostul angajator si devii prea familiar cu persoana care te intervieveaza:

Chiar daca ultimul loc de munca nu a insemnat pentru tine jobul de vis, este bine sa fii retinut in privinta comentariilor negative la adresa fostilor sefi. Raspunde onest la intrebarea de ce ai renuntat la ultimul job, insa nu incerca sa arunci toata responsabilitatea asupra fostului angajator. O atitudine decenta si corecta in aceasta privinta, contribuie la crearea unei imagini bune in fata noului angajator.

Multi dintre angajatori au o atitudine deschisa si prietenoasa la interviu, iti zambesc si incerca sa te faca sa te simti in largul tau. Nu interpreta gresit aceasta amabilitate. Nu trebuie sa devii prea familiar cu persoana respectiva. Pastreaza limitele care se impun intr-o asemenea situatie si nu face exces, oferind informatii despre tine, care sunt irelevante pentru angajator.

Meeting

 

Sursa: www.myjob.ro.

 

 

Astfel, interviul vostru va fi unul de succes, asadar, multa bafta!!! 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s