2. Destinatii de vis

Insula greceasca Thassos

Smaraldul Marii Egee, Thassos reprezinta una dintre comorile ascunse ale Greciei. Binecunoscuta grecilor – si mai tarziu tuturor europenilor – aceasta micuta insula ofera plaje incantatoare, invaluita de cultura si traditia elena. Insula este situata aproape de uscat, ceea ce faciliteaza organizarea de excursii.

In antichitate, Thassos era vestita pentru minele de aur si carierele de marmura. Astazi si-a pastrat faima zacamintelor de marmura, adaugand-o si pe cea a mierii si uleiului de masline.

 

Cum se ajunge in Thassos

Din Romania, cel mai usor se ajunge cu autoturismul personal, traversand Bulgaria, apoi luand un feribot. Daca doresti sa calatoresti cu avionul, trebuie sa stii ca pe insula Thassos nu exista aeroport (motiv pentru care nu o vei gasi in ofertele turistice impreuna cu cursele charter). Ea este deservita de Aeroportul International din Kavala. Exista cateva zboruri zilnice din Atena spre Kavala. O alternativa mai ieftina ar fi sa iei avionul pana in Salonic, de unde poti lua autobuzul – sau poti inchiria o masina – pentru a ajunge la Keramoti, de unde poti lua feribotul. Exista feriboturi zilnice care leaga Kavala si Keramoti de Thassos.

Thassos este o insula pe care romanii o pot vizita foarte des

Clima

Insula are un climat mai rece decat majoritatea celorlalte insule, din cauza locatiei sale si anume partea de nord a Greciei. Primaverile sunt blande si insorite, dar iernile sunt reci si umede. Verile sunt fierbinti, dar nu se inregistreaza temperaturi atat de ridicate ca in Insulele Ciclade.

Ce poti face in Thassos

Desi insula e destul de mica, are multe de oferit. Poti vizita siturile arheologice, manastirile, muzeele, poti admira cascadele si lacurile, poti merge la cumparaturi sau te poti bucura de scufundari.

Situl arheologic Alyki se situeaza pe coasta de sud-est. Poti vedea aici ramasitele templului si ale cladirilor antice. Astazi, Alyki este un satuc mic care isi intampina turistii cu o plaja frumoasa si o multime de taverne in care poti savura specialitati grecesti.

Alyki

Stravechiul Limenaseste alt loc care merita vazut. Noul oras a fost construit pe locul orasului vechi. In zilele noastre poti vedea ramasitele agorei, portul naval, portul comercial, teatrul antic, Acropole, Templul din Atena si Pestera Zeului Pan, portile, bazilica, alte cateva altare si odeonul. Tot acolo se afla si un muzeu.

Limenas

Esti un impatimit al culturii grecesti veritabile? Atunci nu rata piata stradala. Poti cumpara orice, dar absolut orice, de la legume pana la lenjerie intima, blugi, tricouri sau pantofi.

Plajele

Thassos are cateva plaje absolut incantatoare:

Plaja Tripiti este faimoasa pentru baile sale naturale.

Plaja Makriammos este cunoscuta pentru nisipul excesiv de fin.

Plaja Metalia ofera o priveliste unica asupra furnalelor de la fabrica din apropiere. Poti inchiria sezlonguri si savura o bautura racoritoare la barul de pe plaja, iar croaziera poate continua. Te vei simti extraordinar si vei adora sederea ta aici, asa ca nu rata aceasta ocazie speciala de a vizita Thassos!

Metalia

Plaja Pefkari este vestita pentru sporturile nautice care pot fi practicate aici. Exista de asemenea baruri, taverne si un magazin, prin urmare, veti avea parte de o experienta inedita.

Pefkari

In Plaja Potos, lunga de aproximativ 2 kilometri, poti inchiria barci si te poti bucura de linistea pe care ti-o ofera largul marii.

Potos

Cu asemenea frumuseti, cum ai putea sa stai deoparte? Asa ca va sugeram o astfel de excursie, deoarece veti avea parte de experiente de neuitat si in mod sigur veti dori sa reveniti cat mai curand.

Speram ca v-a incantat micul nostru voiaj si va lasam pe seama celorlalte rubrici, de asemenea incantatoare

Lectura minunata in continuare!

Lasă un comentariu